EUROPEISKE AUKSJONER


Snakker man om kunst og antikvitetsaksjon i internasjonal sammenheng, tenker man automatisk på Sotheby`s og Christie`s. Særlig her i Skandinavia har man en fiksering til det engelsk-amerikanske verden. Men når det gjelder fotografi, er det vert å merke seg to navn midt i Europa: Westlicht i Wien og Villa Grisebach i Berlin.
Westlicht har avholdt auksjon i mai. Både kamera auksjon og foto auksjon. På førstnevnte ble verdens foreløpig dyreste  kamera kjøpt av en asiatisk samler en "Vorserien-Leica Nr. 7" til en pris av 1.320.000 euro. For oss vanlig dødelige kan også Site-n til Westlicht være av interesse. Katalogene til alle auksjoner ligger ute, de er rikelig illustrert med høyoppløselig bilder. Objektene er grundig beskrevet. Det er utrolig å se hvor mye slit det var å være fotograf for bare noen få ti års tid siden. Fotografiene fremvises også i fin kvalitet. Man kan studere store navn med kjente og ukjente verk.
Villa Grisebach selger alt innen kunst, men avholder egene foto auksjoner vanligvis 2 ganger i året. Katalogen her har også veldig bra kvalitet på bildene. Mange store navn, men også mange av dagens mest interessante fotografer. Det ligger på nettet bare i et par måneder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar